Üzenet: „Megoldások partnerséggel”
 
 
Rászorulók támogatása
 
Alapítványunk aktivitását 2009-ben kezdte meg és az év folyamán szerződést kötött a Budapesten működő Élelmiszerbank Egyesülettel. A szerződés értelmében két alkalommal volt lehetőségünk élelmiszer-segélyt osztani székesfehérvári családoknak, melyre az EU intervenciós gabona feldolgozásából származó tartós élelmiszerek átvétele adott lehetőséget.
 
2009-től évente több mint 5000 főnek - gyermeknek és családjának - tudtunk élelmiszer-segélyt biztosítani, szintén az Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából kezdeményezett „ADOMÁNYLAVINA” projekt keretében. Ebben az esetben több cég felajánlását gyűjtötte össze az Élelmiszerbank Egyesület és adta tovább az országban partnereinek, így Alapítványunknak is.
 
Élelmiszergyűjtés
 
Alapítványunk az élelmiszer osztásán kívül, élelmiszer gyűjtést is végez, melyben szintén partnerünk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.
Önkénteseink és székesfehérvári cégek önkénteseinek jóvoltából karácsony előtt élelmiszer-gyűjtést szervezünk a több áruházban. Az összegyűlt tartós élelmiszert raktárunkból osztjuk ki a rászoruló családoknak.
 
 
 
Eredmények
 
Alapítványunk a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel (MÉBE) kötött együttműködési megállapodás alapján lehetőség szerint folyamatosan igyekezett a város rászoruló családjai részére élelmiszeradományt biztosítani.
A rászoruló családok felkutatásában aktív együttműködő partnerünk a Családsegítő Központ, a székesfehérvári általános iskolák és a SZÉNA Egyesület a családokért szervezet.
 
Alapítványunk az év során több, mint 30 fő önkéntes segítségével látta el tevékenységét. Nyitvatartási időnkben – minden szerdán 9-16 óra között – közel 1200 családnak tudunk kézzel fogható élelmiszer, ruha és más háztartási eszköz adománnyal segíteni.
Ezen felül a MÉBE-vel kötött együttműködés keretében 4 alkalommal szerveztünk adományosztási kampányt összesen 4000 fő részére.
 
Jövőkép
Célunk, hogy a rászorulók segítéséért tenni akarókat megtaláljuk, és valós partnerséget építsünk.


Kedves Támogató!

Alapítányunk szívesen fogadja tárgyi adományaikat:

  • tartós élelmiszert,
  • játékokat,
  • könyveket,
  • bútorokat.

Az Alapítvány által átvett adományokat szociálisan rászoruló családoknak adjuk át.